Clasa a XII-a, APOGEUL adolescentei !

 

HC 06172014_SIMSBURY_GRAD_010.jpg

După o vară plină de momente de neuitat, ca de fiecare dată se apropie septembrie, luna în care şcoala începe. Dar parcă anul ce urma părea să fie puţin diferit…

Fiecare dintre noi credem, mai mult sau mai puţin, că ultimul an de liceu este cu adevărat important, deoarece la finalul acestuia  elevii trebuie să suţină “EXAMENUL MATURITĂŢII”, examen intr-adevăr important, însă uneori există tendinţa să se pună prea mare presiune pe umerii copiilor.

După ce se depăşeşte acest pas, urmează un alt obstacol, FACULTATEA, iar decizia de a merge la o anume facultate nu o să fie una uşoară pentru mulţi dintre noi. Dar oare doar despre aceste lucruri este vorba in clasa a XII-a ?

Ca proaspătă absolventă de liceu pot spune că acest an o să fie cel mai frumos din întreaga  perioadă. Este anul în care te bucuri cu adevărat de fiecare weekend, de fiecare petrecere, de fiecare ieşire in oraş cu prietenii, deoarece ştii că toate acestea sunt numărate, măreţul examen de Bacalaureat apropiindu-se cu paşi repezi. Este anul în care fiecare moment vi se pare amuzant în felul său, de la pauzele petrecute alături de cei mai buni colegi până la orele interminabile de pregătire (asta în cazul în care o să fiţi la fel de norocoşi ca mine încât să aveţi parte de cei mai buni profesori).

Este anul în care vă veţi îndrăgosti nebuneşte. Anul în care veţi fi răniţi şi veţi plânge ore în şir, însă cel mai bun prieten o să fie acolo să vă aline supărarea. Anul în care veţi încerca lucruri noi şi veţi zâmbi fără încetare  (exceptând dimineţile în care va trebui să vă treziţi devreme pentru a ajunge la prima oră).

Însă, mai presus decât orice, clasa a XII-a reprezintă anul în care vă veţi schimba cel mai mult. Anul în care cercurile voastre de prieteni se vor micşora din punct de vedere cantitativ, dar vor creşte considerabil din punct de vedere calitativ. Anul în care veţi avea curajul să renunţaţi la toate persoanele toxice din viaţa voastră şi asta nu pentru că nu mai ţineti la ele, ci pentru că v-aţi maturizat.  Este anul în care veţi realiza care sunt lucrurile cu  adevărat importante pentru voi şi pe acelea vă veţi canaliza.

Veţi inţelege că răutatea şi ura se nasc din invidie şi  veţi simţi că sunteţi mai puternici ca oricând. O să consideraţi că sunteţi capabili să depăşiţi orice obstacol, indiferent cât de dificil va fi acesta. O să treceţi peste cât mai multe provocări şi veţi începe să întelegeţi că fiecare eveniment al vieţii, mai mult sau mai puţin favorabil este trecător.

O să iubiţi clasa a XII-a prin tot ce vă oferă aceasta: teste, examene, teme, pregătiri, stres, râsete, surprize, majorate, nopţi albe, cearcăne sub ochi, petreceri, simulări, seri cu prietenii, BANCHET.

La începutul anului şcolar va trebui să paşiţi pe poarta şcolii încrezători şi cu sufletele deschise, deoarece vă asigur, anul acesta va reprezenta apogeul adolescenţei voastre.

Vă urez succes şi de abia aştept să-mi povestiţi cele mai haioase şi memorabile intâmplări din ultimul vostru an de liceu !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s